Селекционерът на Португалия Фернандо Сантош бе категоричен, че целлта пред неговия тим е да победи България в контролата между двата тима. Мачът е днес от 22.45 часа на стадион „Магаляеш Песоа” в Лейрия.

Опитният специалист призна на пресконференцията преди мача, че на този лагер не се усеща натиск върху играчите, че трябва да победят на всяка цена. „Резултатите винаги са важни, защото въз основа на тях се правят много анализи от Вас журналистите. Надявам се, че ще победим България, амбицирани съм за това, но и да не се получи, не трябва да се правят драми”, заяви Сантош.

Според него нашият тим наподобява като стил на игра на Исландия, с която Португалия е в една група на финалите на Европейското първенство във Франция това лято. „Когато избираме съперниците си за контролите, винаги гледаме каква би могла да бъде приликата им с нашите противници на Европейското първенство. Това, което искам да видя от моите избраници е как биха реагирали на един отбор, който е готов да им създаде големи трудности”, завърши селекционерът на „мореплавателите”.


Ивайло Йовчев, специален пратеник на Дарик радио в Португалия