Пълният брой държави, които ще играят на Евро 2016 директно от квалификационните групи ще стане ясен тази вечер след последните срещи. Баражите през ноември пък ще определят и пълния брой от 24 отбора за шампионата. Първенството на Стария континент ще се проведе от 10 юни до 10 юли догодина във Франция.

Първите два отбора от всички девет групи се класират директно, както най-добрият трети. Останалите класирани трети отбори ще играят бараж.

Мачовете можете да следите в Gong.bg, с картина в Gong Play и в каналите Diema, Diema Sport и Diema Sport 2.

В „българската“ група Н Италия вече се класира за Евро 2015. Италианците са начело с 21 точки и имат мач като домакини на Новрегия. Норвежците са втори с 19 точки, следват хърватите със 17 и България с 8 точки. Хърватите гостуват на Малта довечера. Хърватите гонят задължителна победа и стискат палци Италия да не загуби от Норвегия, за да стигне до директна виза за Евро 2016.

В група А начело е Исландия с 20 точки, но има мач с Турция като гост, а турците са трети за момента с 15 точки в актива си. Чехия е на втора позиция с 19 точки, като гостува на Холандия, чийто тим е на четвърто място с 13 точки.

Отборът на Турция ще гони задължителна победа, защото при успех над Исландия, то ще заеме третото място, а за добри показатели и шанс за най-добър трети отбор в квалификациите, се нуждае от победа на Казахстан над Латвия. Холандия приема Чехия, но ще се надява на загуба на Турция от исландците, за да стигне до третата позиция.

В група В начело е Белгия с 20 точки, като белгийците приемат Израел довечера. Израелците са четвърти за момента с 13 точки. Второто място се държи от Уелс, който е с 18 точки и има мач като домакин с последния Андора. Трети пък е тимът на Босна и Херцеговина с 14 точки, като босненците гостуват на Кипър, който има в актива си 12 точки.

Босна и Херцеговина, Израел и Кипър ще излязат в срещите си с мисълта за третото място.

Всички срещи тази вечер от 21.45 часа:

България – Азербайджан

Турция – Исландия Мачът можете да гледате в Gong Play и по телевизия Diema.

Уелс - Андора

Белгия – Израел

Кипър – Босна и Херцеговина

Италия – Норвегия Двубоят можете да наблюдавате в Gong Play и по телевизия Diema Sport.

Латвия – Казахстан

Малта – Хърватия Срещата можете да гледате в Gong Play и по телевизия Diema Sport 2.

Холандия – Чехия