Отборите на Норвегия и Хърватия ще излязат днес от 19.00 ч. един срещу друг в пряк сблъсък за второто място в групата на България.

Скандинавците са домакини, а и взеха голяма глътка въздух с победата на „Васил Левски“ над нашите с 1:0. Те изостават с две точки от своя опонент, а ако бъде потвърдено наказание от минус една точка в актива на „шахматистите“, разликата е дори съвсем минимална. Хърватия обжалва тази санкция, наложена заради пречупения кръст на терена на стадион „Полюд“ в Сплит преди мача й с Италия. Норвежците имат да си връщат и за разгромното поражение с 1:5 от този съперник в първия мач.

Хърватите стъпиха накриво в предходния мач, завършвайки само 0:0 като гости на Азербайджан, което допълнително отне от устрема й.

Двубоят от 19.00 ч. между Норвегия и Хърватия може да проследите с картина по Diema Sport 2, както и на платформата Gong Play.

Националите гостуват на Италия от 21.45 ч.

Другият двубой в нашата група е също от 19.00 ч. и противопоставя опашкарите Малта и Азербайджан, които заемат последните две места в класирането. 

Останалите квалификационни срещи, програмирани за днес, са:

от 19.00 ч. Турция - Холандия пряко по Diema Sport и Gong Play, Латвия - Чехия, Уелс Азербайджан

от 21.45 ч. Кипър - Белгия пряко по Diema Sport 2 Gong Play, Исландия - Казахстан и Босна и Херцеговина - Андора.