Българският национален отбор излиза срещу Италия тази вечер от 21.45 ч. на стадион „Ренцо Барбера“ в Палермо.

Двубоят в група Н от европейските квалификации може да донесе най-много спасяване донякъде на честта на родния футбол, тъй като шансовете дори за бараж вече са илюзорни.

Нашите загубиха у дома от Норвегия и със своите 8 точки вече изостават с 5 пункта от третия в класирането, който е именно скандинавският тим.

Вече тръгнаха и медийните спекулации за смяна на Ивайло Петев след края на квалификационния цикъл, което всъщност няма да бъде никаква изненада.

В тази тягостна обстановка „трикольорите“ трябва да се опитат да вдигнат глави и срещу един много стойностен съперник да покажат, че все пак имат качества.

Хубаво е, че по традиция „адзурите“ не се напрягат особено в квалификациите и играят точно толкова, колкото е необходимо, за да постигнат целта си – класиране за финалите. Като допълнителен бонус за нашите е и още една черта в тази насока на Италия – срещу очевидно по-слаби отбори този тим играе изключително икономично. Справка – минималната победа срещу Малта с 1:0 преди няколко дни.

Срещата не предизвиква особено голям интерес сред феновете на домакините, които до вчера бяха закупили само 14 000 от възможните 36 349 места на стадиона в сицилианския град.

Ивайло Петев готви и няколко промени в състава за днешния мач. Очаква се излекуваният от контузия Валери Божинов да поведе атаката на нашия отбор, заменяйки Илиян Мицански. Михаил Александров също е възможно да започне титуляр по десния фланг, Манолев да играе точно зад него, а Йордан Минев да бъде преместен като ляв бек.

При това положение съставът на България се очаква да изглежда така:

Митрев, Манолев, Бодуров, Ал. Александров, Й. Минев, Дяков, Чочев, Г. Миланов, М. Александров, Попов, Божинов.

За италианците стартовата единайсеторка вероятно ще изглежда така: Джанлуиджи Буфон - Матия Де Шилио, Леонардо Бонучи, Джорджо Киелини, Матео Дармиян - Андреа Пирло, Марко Верати, Роберто Сориано - Антонио Кандрева, Лоренцо Инсинье, Грациано Пеле

Срещата от 21.45 ч. ще проследим минута по минута в сайта Gong.bg, както и на честотите на Дарик радио.

Класиране:

Италия 4 3 0 10-5 15 т.

Хърватия 4 3 0 16-3 15

Норвегия 4 1 2 8-8 13

БЪЛГАРИЯ 2 2 3 7-8 8

Азербайджан 1 2 4 4-11 4

Малта 0 1 6 1-11 1

Заб: На Хърватия е отнета една точка, но тази страна обжалва, поради което това не е отразено в класирането засега.