Централният защитник на Португалия Жозе Фонте заяви, че съставът е готов да играе „грозно“ само и само за да достигне възможно най-далеч на UEFA EURO 2016.

Изказването на бранителя идва след трудната победа с 1:0 над Хърватия в осминафиналите, когато Рикардо Куарешма се разписа в края на продълженията. Преди гола хърватите тотално доминираха и бяха по-дейният отбор, докато „мореплавателите“ предимно бранеха вратата си.

Това обаче не отнема от доброто настроение в португалския лагер сега, като тимът вече се готви за четвъртфинала срещу Полша. „Смятам, че най-важното е класирането ни в четвъртфиналите“, заяви Фонте. „Най-важното е, че сме достигнали тази фаза, като е без значение дали играеш красив футбол или пък играеш грозно. Преди всичко трябва да печелиш.“

„Искам да побеждавам. Ако трябва да играем грозно, за да го постигаме, съм готов да го сторя. Хората да си говорят каквото искат. Ясно е, че ние като отбор искаме да играем изключително, да показваме красив футбол и да печелим мачовете си. В същото време знаем, че няма как да го правим всеки път.“

„Историята познава много мачове, в които сме играли силно, а не сме печелили. Най-важното е да вървиш напред в турнира и засега сме доволни. Очевидно ще се опитаме да се подобрим, да показваме по-добро лице, но преди всичко друго е победата“, завърши Фонте.