Защитникът на хърватския национален отбор Ведран Чорлука категорично отхвърли вероятността Португалия да спечели титлата на UEFA EURO 2016. Опитният футболист заяви, че Кристиано Роналдо и съотборниците му са имали огромна доза късмет, за да отстранят Хърватия в осминафиналите, а това няма да продължава вечно.

„Дали Португалия може да спечели трофея? Не. Те бяха късметлии. Излязоха срещу нас, за да се бранят. Те чакаха своя шанс и той им се откри в края. Заслужавахме да бъдем на четвъртфинал. На нас повече прилягаше да продължим, бяхме много по-добри от тях.“

Срещата приключи при нулево реми в редовното време, а в края на второто продължение Рикардо Куарешма донесе класирането на „морплавателите“. „Ако трябва да съм честен, на Кристиано Роналдо му беше трудно да играе, защото съотборниците му се бранеха през целия мач. Той дори не получаваше топката именно заради стила им на игра. Работата беше доста лесна до закючителните няколко минути, когато те направиха онази контраатака. Все пак говорим за Роналдо, той винаги получава своя миг“, каза Чорлука.