Всички са събрани под знамената в Северна Ирландия, за да помогнат на националния отбор да се представи на ниво на Европейското първенство. Най-известната спортна личност от страната - голфърът Рори МакИлрой се е наел със задачата да надъха момчетата на Майкъл О'Нийл в навечерието на шампионата. 

Той е дръпнал прочувствена мотивираща реч на момчетата в съблекалнята на последната тренировка преди контролата със Словакия. После там влязъл и известният местен боксьор Карл Фрамптън със същата задача. 

Но освен мотивиращите думи на най-големите спортисти от малката страна, О'Нийл ползва и други методи. Той кара момчетата си да играят "Не се сърди човече", "Домино" и "Монополи" всяка вечер, за да установят по-добра връзка помежду си. 

"Момчетата прекарват изключително много време заедно на тези лагери и трябва да направим така, че да им е забавно. Трябва да се обръща внимание на някои малки детайли, които да ги карат да се справят с напрежението и да са като един колектив."

"Виждам ги всяка вечер как играят бордни игри и това ми пълни душата, като ги гледам отстрани. Много е освежаващо да видиш какъв сплотен дух има в тях", сподели Майкъл О'Нийл пред местните медии. 

Северноирландците правят дебют на Европейско първенство и никой няма особени очаквания от тях, особено като се има предвид в каква група попаднаха. Те са заедно със световния шампион Германия и домакините на предишното Евро - Украйна и Полша.