Наскоро селекционерът на Северна Ирландия Майкъл О'Нийл се оплака, че може да избере разширения си състав за Европейското сред само 30-ина футболисти. И затова всяка загуба на основен играч за него е много тежък удар. 

От сметките му отпадна вече Крис Брънт заради тежка травма, а в последните дни имаше притеснения, че и Джош Магинес може да го последва. Играчът на Килмарнок получи травма в плейофа за оцеляване срещу Фолкърк в неделя. Но се оказа, че всичко при него е наред. 

Всъщност той има само лек проблем в подколянното сухожилие и след само ден почивка, може да започне тренировки. Затова от днес той се присъедини към лагера на Северна Ирландия за Евро 2016. 

Така на разположение на Майкъл О'Нийл са всичките 27 играчи, които е определил. От тях трябва да извади четирима до 31 май, когато е крайният срок за обявяването на окончателния състав. Ето и избраниците му:

Вратари: Рой Керъл, Майкъл МакГавърн, Алан Манъс;

Защитници: Крейг Каткарт, Джони Еванс, Гарет МакОули, Люк МакКълах, Конър МакЛафлин, Аарън Хюз, Дениъл Лафърти, Майкъл Смит, Лий Ходсън, Крис Беърд, Пади МакНеър;

Халфове: Стивън Дейвис, Оливър Норууд, Кори Еванс, Джейми Уорд, Стюърт Далас, Найъл МакГин, Шейн Фъргюсън, Бен Рийвс;

Нападатели: Уил Григ, Кайл Лафърти, Конър Уошингтън, Били МакКей, Лиъм Бойс, Джош Магинес.