Още само четири мача остават до края на груповата фаза на UEFA EURO 2016, а вече са ясни почти всички участници в елиминациите, както и някои от двойките за осминафиналите. Изненадващите победители в част от групите доведоха до доста любопитно разместване като в крайна сметка се оказва, че всички големи фаворити в турнира ще бъдат в един поток.

В долната половина на схемата попаднаха колоси като световният шампион Германия, европейският Испания, домакинът Франция, Италия и Англия. Така само един от тях ще има възможността да стигне до финала.

В същото време в горната половина изглежда доста по-леко като по-изявените имена са тези на Хърватия, Белгия и Уелс. Тук ще попадне и победителят от групата на Португалия, който ще играе с Белгия на осминафинал.

Но как се стигна до такова странно разпределение?

Всъщност, по предварителните сметки Испания и Англия трябваше да са фаворитите в горната половина. Това обаче минаваше през първи места за „ла фурия“ и „трите лъва“ в техните групи. Те обаче бяха спечелени съответно от Хърватия и Уелс, което изведнъж изпрати големите имена в компанията на другите колоси.

Най-тежка изглежда задачата пред Испания и Италия. Двата отбора си спретнаха супер сблъсък на осминафинал, а победителят от тях най-вероятно ще срещне Германия на четвъртфинал.

Хипотетично пък отборът, излязъл сух от тези двубои, ще срещне на полуфинал Франция или Англия, които пък могат да си спретнат четвъртфинал помежду си.

Всичко това освен страхотни сблъсъци още в ранната фаза на елиминациите, води и до това, че е много вероятно на финал да видим неочакван отбор, промъкнал се през мачовете на истината в горната половина.

Всички осминафинални двойки ще бъдат оформени след мачовете тази вечер, които можете да гледате свободно в Gong.bg!