Исландия излиза срещу Австрия от 22 часа в мач от група F на Европейското първенство по футбол. Исландия е временно на второ място в подреждането с 2 точки в актива си и ще стигне елиминациите при успех, като ще гони първата си победа над австрийците в историята.

Отборът дори може да оглави групата, ако другият двубой завърши с равенство или Португалия спечели. При хикс исландците може ще останат втори, ако Унгария спечели или в другия мач има равенство. Исландия може да продължи и от трета позиция, като един от най-добрите трети отбори.

„Това е невероятно преживяване за нас, а и смятам, че заслужихме интереса, който получаваме“, коментира капитанът на Исландия Арон Гунарсон. „Трудихме се здраво, за да стигнем до тук. Искаме да се класираме напред и да останем на Европейското“, категоричен бе Гунарсон. 

Австрия също ще гони успеха с всички сили тази вечер срещу Исландия, която да запази шансовете на тима за класиране в елиминациите на UEFA EURO 2016.

До този момент австрийците до голяма степен разочароват с представянето си като записаха една точка, постигнала от измъчено реми 0:0 срещу Португалия и загуба от Унгария. Срещу Исландия тимът на Марсел Колер трябва да покаже най-доброто, на което е способен, а ключово за успеха ще бъде партньорството по фланга на Кристиан Фукс и Марко Арнаутович.

Австрийците ще трябва да използват и пролуките, които Исландия оставя при зоналната си защита.

Вижте всичко това във видео анализа!