Звездният статут на Златан Ибрахимович беше затвърден за пореден път, сега и от селекционера на Швеция Ерик Хамрен. Той сподели, че ще освободи нападателя от лагера на състава по време на Европейското първенство, ако му се наложи да подписва нов договор. 

В момента 34-годишната звезда е свободен агент, но все по-усилено е спряган за ново попълнение на Манчестър Юнайтед. Дори агентът му Мино Райола вече беше в Англия за преговори, а според "Гардиън", дори е успял да договори принципно възнаграждението му. 

"Няма да спекулирам за такива неща. Но ние имаме и свободни дни по време на Европейското, така че ако се налага, Златан ще получи възможност да замине извън лагера ни", сподели Хамрен, който беше и видимо раздразнен от въпросите за бъдещето на Ибра. 

Самият нападател в момента е с лека контузия в прасеца, заради която не игра в последната проверка на "тре крунур". Но той ще е на линия за последната контрола на тима преди Европейското срещу Уелс в Стокхолм в неделя. 

"Ще мога да ползвам Ибрахимович в този мач, но не само него. Идеята ми е да дам възможност за изява на възможно най-много играчи в последната ни репетиция. Само вратарите няма да са подложени на ротация", сподели още Хамрен.