Шведският нападател Златан Ибрахимович даде нови надежди на ръководството на Манчестър Юнайтед и Жозе Моуриньо. Ибра напусна френския шампион Пари Сен Жермен и името му веднага бе свързано с това на „червените дяволи“.

В последните дни се появиха противоречиви информации, че Златан може да се завърне в родината си Швеция и да облече екипа на родния си Малмьо.

Тази сутрин самият Ибрахимович обаче заяви, че въпреки своята 34-годишна възраст е твърде добър за шведското първенство и най-вероятно ще продължи кариерата си другаде. През миналата седмица агентът на футболиста пък предупреди феновете на шведа да „очакват изненади“.

„Твърде съм добър за Алсвенскан (б.р. - шведското футболно първенство)“, коментира Ибрахимович.

„Искам да продължавате да пишете различни истории, за да им се радвам, когато ги чета. Искам да видя, кой ще напише най-добрата история. Когато се изморя от всичко това, тогава ще ви кажа къде ще играя“, продължи в типичния си стил Златан.

Златан участва на пресконференция на шведския национален отбор тази сутрин, като на нея се очакваше нападателят да обяви, че прекратява кариерата си в тима на Швеция след края на Евро 2016. Това обаче не се случи.

„Дори не съм мислил по този въпрос. Изцяло съм фокусиран върху Евро 2016 и това е нещо, върху което не съм мислил“, каза още той.