Португалия спечели тактическо надиграване срещу Хърватия, заяви треньорът на иберийците Фернандо Сантош след победата на неговия тим с 1:0 в мач от осминафиналите.

Двата отбора не си отправиха нито един точен удар през редовното време на срещата, а Фернандо Сантош обясни феномена с това, че на всеки му се иска да играе красиво и атрактивно, но това не винаги може да ти донесе трофей.

"Не им позволихме да ни контраатакуват опасно, но пък имаме върху какво да работим в нашето нападение. На моменти ми се струваше, че си подаваме топката твърде бавно, но и хърватите оказаха влияние върху това."

"Бяхме прагматични, но понякога това се налага. Хубаво е да играеш красиво, но с това не винаги можеш да печелиш турнири", сподели португалският национален селекционер след мача.

"Получи се тактическо надиграване. Опитвахме отново и отново да създаваме опасности, да ги притиснем, но те не ни позволяваха. Те опитваха да направят същото, но и ние ги спирахме добре."

"Изправихме се срещу страхотен отбор и знаехме, че мачът ще изглежда по подобен начин. Бяхме готови, елиминирахме силните им качества и се възползвахме от слабите страни", добави той.