Отборите на Румъния и Швейцария ще излязат един срещу друг от 19 часа във вторите си срещи от група А на Европейското първенство по футбол. Румънците ще търсят първите си точки след поражението с 1:2 от Франция, докато Швейцария ще гони втори успех, след победата с 1:0 над Албания в първия си мач. Националният тим на Швейцария не е печелил два двубоя от груповата фаза на еврошампионат, така че по думите на Владимир Петкович отборът ще се опита да пренапише историята.

Швейцарците са втори във временното класиране в група А, следвани от румънция, а лидер е съставът на Франция.

Двубоя можете да следите минута по минута и да гледате на живо с картина напълно свободно в Gong.bg. Можете да гледате мача и по телевизия Diema.

Двата отбора са се срещали 12 пъти, като и Румъния, и Швейцария са взели по пет победи и са направили два хикса.

„Трябва да сме реалисти. Швейцария има много добри футболисти, които се състезават в топ отбори. Надявам се моите играчи да са напълно концентрирани, защото целта ни е да се класираме за елиминациите“, категоричен бе селекционерът на Румъния Ангел Йорданеску.

„Да, допускаме доста голове в последните си срещи, но също така и отбелязахме. Надявам се да реализираме срещу Швейцария и да не допуснем да ни вкарат“, добави Йорданеску.

Румъния

източник: Gulliver/GettyImages

Познатият по родните терени с екипа на Лудогорец Клаудиу Кешеру пък познава добре обстановката във Франция, където е играл преди.

„Чувството е специално и съм мотивиран на 150% за срещата с Швейцария“, заяви Кешеру.

„Румъния можеше да победи Франция, така че ние трябва да сме на високо ниво в предстоящия мач. Впечатлен съм от представянето на румънците като цяло. Швейцария никога не е печелила два мача в група от Европейско първенство, затова искаме да напишем история“, пък коментира треньорът Владимир Петкович.

Рефер на мача в Париж е Сергей Карасев от Русия, като ще му помагат сънародниците му Николай Голубев и Тихон Калугин.