Последната въпросителна на четвъртфиналите на Европейското първенство ще падне тази вечер. В епична битка един срещу друг ще се вкопчат домакините Франция и най-голямата изненада на турнира до момента Исландия.

"Петлите" са безспорният фаворит - те разполагат с големите звезди, домакини са, всички прогнози сочат, че няма как да паднат. Но всички така отписваха гордите исландци и във всичките им мачове дотук.

Затова и португалци, и австрийци, и англичани страдаха горко след битките си с тях. Идва ли и редът на френските фаворити? Предстои да разберем съвсем скоро - мачът започва от 22:00 часа българско време и зрителите могат да го гледат на Gong.bg, както и в ефира на Nova и Diema Sport.

Исландците вече обявиха, че не ги е страх от никого и ще излязат в търсенето на победата срещу далеч по-именития съперник. Селекционерът Ларс Лагербак със сигурност е подготвил тактически капани на опонента си Дидие Дешан.

Шведът е подкован и от това, че няма проблеми около състава си. Освен това, отборът си е починал добре, след като от предишния му мач в турнира изминаха цели шест дни, а в този натоварен график на Европейското това е важно.

От липса на почивка не могат да се оплачат и французите. А те вече имат едно наум от видяното от исландците до момента на шампионата. Те подходиха доста внимателно към съперника в подготовката за сблъсъка.

"Петлите" бяха доста обрани в изказванията си, а и медиите не изпадаха предварително в еуфория, че ще срещнат точно Исландия, както направиха английските им колеги преди това и после горчиво съжаляваха.

Ще има ли за какво да съжаляват и французите, ще разберем най-рано в минутите преди полунощ, а защо не да се стигне и до продължения и дузпи, които да пратят развръзката в ранните часове на понеделнишкия ден.