Най-голямата изненада на Европейското до момента Исландия ще подходи с необходимото уважение и към следващия си съперник. На четвъртфиналите островитяните срещат домакина Франция. 

Селекционерът Ларс Лагербак се изказа изключително ласкаво за "петлите". Но това в никакъв случай не означава, че той се е примирил по някакъв начин и няма да търси успеха, напротив. 

"Първата задача преди мач за един треньор е да намери силните и слабите страни на противника. Честно казано, аз не виждам слаби страни в този отбор на Франция. Едва ли ги притеснява, че Н'Голо Канте и Адил Рами са наказани, защото имат техни заместници."

"Качеството им е огромно, но аз мисля, че можем да поставим някои въпросителни пред Франция и да ги затрудним. Обичат много да атакуват и това може да ни отвори някои хубави възможности. И все пак - важното е как ще играем ние."

"Важно е да видим какво ще правим с топката, когато ни се открият възможности, колкото и да са малко. Целта пред нас винаги е била и винаги ще бъде да преследваме победата. Може да е клише, но сега не мисля за нищо друго, освен за мача с Франция", сподели Лагербак.