Изпълнителният директор на Английската футболна асоциация Мартин Глен хвърли цялата вина за боевете по трибуните на "Стад Велодром" в събота на руските фенове. Той е на мнение, че наказанията от УЕФА трябва да са изцяло за руската страна. 

"Такова поведение няма място във футбола и е изцяло неприемливо. Случилото се беше истински шок. Такива събития по стадионите не съм виждал може би от десетилетия. Нормално е да съм разтревожен."

"Притеснявахме се, защото бяхме наясно, че английските фенове ще си купят билети от руските сайтове за продажба на пропуски и агитките ще се слеят. Но и организаторите не успяха да се справят подобаващо и да разделят по нормален и по-успешен начин привържениците на двата отбора. Беше страшно, хората по трибуните са били много уплашени."

"Сега разбрах, че УЕФА е започнала процедура по разследване на инцидентите. Руснаците са обвинени в създаване на безпорядък по трибуните, палене на факли и разни други неща. Нека си вършат работата от УЕФА, но всички трябва да са наясно, че вината е изцяло и само на Русия. Нека ги накажат подобаващо."

"Нашите привърженици са били провокирани, създава се такава атмосфера срещу тях. Имало е руски банди, а и местни фенове, които са се включили в безредиците. Затова, нека хората без билети не пътуват за мачовете на Англия", сподели Мартин Глен пред "Ройтерс".