Дисциплинарната комисия на УЕФА вече започна действия по разследване на инцидентите от мача между Русия и Англия. Според официалната информация, санкцията за "сборная" ще стане ясна на 14 юни. 

Това е само ден преди следващия мач на руснаците. Това е дербито със Словакия. Според първоначалните информации, от актива на отбора трябваше да бъдат извадени шест точки заради условно наказание още от квалификациите. 

Но сега в Русия разкриха, че е по-вероятно да не се стигне до отнемане на точки, а Руският футболен съюз просто да бъде глобен с огромна сума. Касае за пари от порядъка на десетки хиляди евро. 

Тази прогноза направи почетният президент на Руския футболен съюз Вячеслав Колосков, който е и бивш вицепрезидент на ФИФА. Според местните медии, има основания и за помилване, защото феновете на Русия са били провокирани от англичаните. 

Привържениците от Острова са скандирали обидни реплики срещу президента на страната Владимир Путин. Това е провокирало и ответната реакция, като в Русия очакват всичко това да се вземе предвид.