Англия – Уелс е една от любопитните срещи от днешната програма на UEFA EURO 2016. Двете селекции ще излязат на терена на Стад Боларт-Делелис точно в 16.00 часа българско време, в опит да поднесат поредно зрелище. Срещата се очаква с особен интерес, а вие читателите на Gong.bg ще имате шанса да гледате мача с картина именно в Gong.bg.

Англия тренира за първи успех на шампионата над Уелс

Селекционерът на Трите лъва Рой Ходжсън няма проблеми с контузени преди срещата, като единствената дилема пред него е дали да заложи на Джейми Варди. Превърналият се в сензация по време на изминалия сезон във Висшата лига нападател на Лестър остана резерва при ремито с Русия (1:1), а сега близки до специалиста свидетелстват, че той обмисля да извърши някои ротации в състава си.

На свой ред, селекционерът на Уелс Крис Колман също може да разчита на всичките си играчи. А предварителните очаквания са, че няма шанс да се лиши от услугите на голямата си звезда Гарет Бейл. Именно нападателят на Реал Мадрид се открои с основен принос при първата победа на тима във Франция срещу Словакия (2:1). Острието отбеляза първия гол за успеха.

Бейл: Знам слабите места на Англия

Статистиката преди мача сочи, че Уелс се е провалил в последните опити да победи съседите си, а последната победа на селекцията над Трите лъва датира от май 1984-а година.

Това е едва вторият път, в който Англия среща страна от Обединеното кралство в голям международен турнир, след като на Европейското през 1996-а година побеждава Шотландия с 2:0.


А за да бъде UEFA EURO 2016 още по-интересно за вас, нашите читатели, Gong.bg ви е подготвил куп изненади. Участвайте в нашите анкети за Гол на деня и Играч на мача и печелете примамливите ни награди. 

Изживейте Европейското с нас, не изпускайте големите емоции!