Звездата на Уелс Гарет Бейл е готов да се възползва от слабите страни в играта на Англия в британското дерби от група "В" на Евро 2016 в четвъртък в Ланс, 14 юни (БТА). Уелсците търсят първа победа над англичаните от 1984 година и много разчитат именно на Бейл да прекъснат тази негативна серия. Мениджърът на Англия Рой Ходжсън определи Бейл като "неуважителен", след като нападателят заяви, че уелсците играят с повече страст, а халфът на албионците Джак Уилшър беше категоричен, че Англия разполага с по-качествен отбор.

"Знаем, че те имат силни страни и са много добър отбор, но сме наясно и със слабостите им, които естествено няма да обсъждам. Ще си свършим домашната работа и ще се опитаме да се възползваме от тези техни слабости", каза Бейл.

"Никога не съм казвал, че английските футболисти нямат страст и гордост, но по мое мнение ние имаме повече. Ако някой ме мисли за неуважителен...аз не съм такъв", допълни той. Бейл е готов да изпълни всяко указание на мениджъра Крис Коулман - дори да изпълнява корнери, както централният нападател Хари Кейн изненадващо правеше в мача срещу Русия.

"Ако мениджърът ми каже да центрирам от корнер, аз ще го правя. Ако трябва да тичам повече за съотборниците ми, ще го направя. Готов съм на всичко за отбора. Не съм притеснен от Англия", каза още Бейл.