Англия постигна първа победа над Португалия от 18 години насам, след скромно 1:0 на "Уембли".

Проверката бе последна и за двата отбора, преди началото на Евро 2016 след седмица.

Англия започна със сериозно боеспособен отбор, за радост на пълния "Уембли", докато португалците определено изглеждаха доста по-дефанзивно.

Уейн Рууни стартира двубоя, заедно с Джейми Варди и Хари Кейн в атака.

Без Кристиано Роналдо, все още на почивка в Испания, и без младата нова звезда Ренато Санчес в стартовия състав, Португалия разчиташе основно на идеите на Нани.

Мачът от трибуните гледаха Жозе Моуриньо, Арсен Венгер и много други популярни лица.

Рууни бе в положение на засада при първото по-сериозно положение в мача, в 11-та минута. Кейн намери капитана на Англия, който не успя да преодолее Руи Патрисио, но бе и зад отбраната при паса.

В 23-та минута отново Рууни с глава стреля към стража на Португалия, но нямаше сила в удара му.

В 29-та минута Рикардо Карвальо опита шут към вратата на Англия, но без особена точност.

Най-добрата възможност за Англия се откри в 31-та минута, след силен далечен удар на Кайл Уокър мина на метър от вратата.

Четири минути по-късно Бруно Алвеш бе изгонен директно, след като опита удар от каратето срещу Хари Кейн.

В 38-та минута Хари Кейн също отправи удар, но без успех.

През второто полувреме Португалия владееше повече топката, но продължи да се отбранява. Фернандо Сантош пусна в игра и Рикардо Куарешма в опит да раздвижи офанзивно своя тим.

Малко по-късно се появи и Ренато Санчес, а за Англия влязоха Даниел Стъридж и Адам Лалана.

В 86-та минута дълго чаканото от "Уембли" попадение все пак падна. Крис Смолинг не бърза да се върне след изпълнението на едно статично положение, остана в пеналта на Португалия, и не сгреши. Рахийм Стърлинг центрира отлично, а Рикардо Карвальо изпусна Смолинг, който с глава засече в далечния ъгъл на Руи Патрисио.

Финалните минути преминаха без опасности за двамата вратари, и Англия може да бъде с една идея по-оптимистична преди Евро 2016.

Въпреки това и двата отбора повече се пестиха, отколкото да се хвърлят, и оставиха доста поводи за размисъл за селекционерите Ходжсън и Сантош.