Защитникът на Левски Сърджан Лукин направи смела прогноза преди началото на Европейското първенство. Неговата родина Румъния участва в мача на откриването срещу домакина Франция.

"Петлите" са един от огромните фаворити за спечелването на титлата, докато северните ни съседи са сред аутсайдерите. Но според бранителя, който има мачове с екипа на румънците, тимът му е с огромен шанс да поднесе една от изненадите на самия старт на шампионата. 

"За всеки футболист би трябвало да е огромна чест да играе в мача на откриването. Французите вече са губили на старт на първенство изненадващо, а пък сега играят и вкъщи и ще са напрегнати. Вярвам в нашия отбор, той ще вземе положителен резултат", сподели Лукин пред "Фанатик" в родината си. 

Той направи и още една прогноза - че румънците могат да излязат от групата си. Това е по-вероятно да се случи, тъй като са в група още с тоталния аутсайдер на първенството Албания, както и Швейцария. 

"Всички в страната искаме да прескочим тази група. Желая късмет и успех на момчетата, защото те са обединени в едно цяло и имат подкрепата на най-страхотните фенове в света. Мисля, че можем да се справим  с тази задача, Ангел Йорданеску е избрал 23-имата най-добре подготвени за този шампионат", сподели още Лукин.