Бившият старши треньор на руския национален отбор по футбол и настоящ наставник на софийския Славия Александър Тарханов разкритикува играта на "Сборная" в нападение при равенството 1:1 срещу Англия в срещата от първия кръг в Група "В" на Евро 2016.

Той определи вратаря Игор Акинфеев за герой в срещата и отбеляза, че за предстоящия втори двубой на шампионата срещу Словакия руснаците трябва да наситят средата на терена с креативни футболисти, ако искат да имат успех.

"Резултатът, с оглед на начина, по който се представи нашият отбор, е добър. Успяхме да спечелим точка, което е важно, но в играта имаше много проблеми. Особено в атака, защото, ако в защита някак си се справяхме, то нападателните ни действия се оказаха слаби. Нямаше острота, докато пред нашата врата се създадоха достатъчно положения, въпреки че момчетата като цяло се справиха. Герой на мача е Игор Акинфеев, но искам да отбележа, че и централните защитници се представиха отлично", коментира Тарханов. "Липсваше нужния синхрон в зоната пред бранителите. Головин и Нойщедтер се стараха, връщаха се и помагаха в защита, но в атакуващ план показаха слаб футбол. Офанзивните играчи Кокорин, Смолов и Дзюба не успяха да разкрият потенциала си, особено по крилата, защото те са много зависими от централните полузащитници", допълни специалистът.

"В мача срещу Словакия трябва да се насити средата на терена с футболисти, които могат добре да организират играта в нападение, мисля си за Глушаков, може би и Широков. Англичаните ни оставяха пространства за контраатаки, но словаците ще действат по-здраво в защита и затова ще ни бъдат необходими творчески личности", каза още той.

Българският национал и полузащитник на ЦСКА Москва Георги Миланов пък поздрави футболистите на Русия за постигнатото равенство 1:1 срещу Англия в мач първия кръг в група "В" на Евро 2016. Възпитаниците на Леонид Слуцки се добраха до точката с попадение на Васили Березуцкий малко преди края на добавеното време. "Англия - Русия - 1:1. Бравооо! Отличници!, написа Миланов в страницата си в "Инстаграм"./БТА