Бившият испанския национал Карлес Пуйол изрази мнение във връзка със селекционера на „Ла Роха“ Висенте дел Боске и Икер Касияс.

Както е известно, наставникът сподели, че се намира във влошени отношения със стража, а Пуйол сподели, че според него Дел Боске следва да изясни ситуацията преди да напусне.

Припомняме, че се очаква Дел Боске да освободи заемания от него пост.

Пуйол става директор на националните отбори

„Това, което се случи между Касияс и Дел Боске – мога да кажа малко. Не познавам детайлите, но смятам, че Дел Боске следва да изясни случващото се преди да си иде. Думите на Дел Боске ме изненадаха. Това обаче са трохи, нужни са мотивите“, отбеляза Пуйол.

„Винаги е трудно да преминеш от единия към другия етап – да си бил титуляр и след това да останеш на скамейката. Но това са законите на живота. Не съм наясно какво са си казали Дел Боске и Касияс. Ако аз бях треньор, или ако ме помолеха за съвет - аз съм привърженик на това, че ако Дел Боске е имал ясна идея в главата си, трябвало е да го прокоментира, защото в крайна сметка става дума за капитана“, отбеляза Пуйол.

Колкото до случая с Педро Родригес, който възропта срещу статута си на резерва, Пуйол обясни: „Това с Педро не беше кой знае какво. Аз го разбирам“.

Припомняме, че Испания отпадна на осминафиналите от Италия на UEFA EURO 2016. „Ла Роха“ претърпя поражение от „адзурите“ с 0:2, след като на финала на Европейското през 2012 победи именно Буфон и компания с 4:0 и вдигнаха трофея за втори пореден път.