Мнозина си мислеха, че всичко в испанския национален отбор е само цветя и рози. Но явно по време на Европейското първенство не е било така. Защото е имало конфликт между селекционера Висенте дел Боске и капитана Икер Касияс. 

В крайна сметка вече и двамата не са част от "ла фурия", след като обявиха оттеглянето си. А това позволи на треньора да разкрие за неразбирателството между тях по време на шампионата. 

"Икер се държа добре със съотборниците си и беше коректен с тях. Но не беше точно така с треньорския щаб. Той ми се сърдеше, сърдеше се също така на кондиционния специалист Хавиер Минано и с асистента ми Тони Гранде."

"С всички останали отношенията му бяха нормални, но не и с нас. Затова, като си тръгвах, пратих съобщения на всички и им благодарих. Само на Касияс не пратих", сподели Дел Боске пред "Кадена Сер". 

Вратарят не изигра нито една минута на Европейското първенство, което беше и последният му голям шампионат с Испания. Той се оттегля със 167 мача зад гърба си за родината и редица трофеи - включително две европейски и една световна титла. 

"Със сигурност той е разочарован от мен и го разбирам. Мисли си, че съм постъпил неправилно, като не съм го пускал. Ние обаче сме горди с този играч и всичко, което е постигнал. Не мисля, че 3-4 мача повече биха променили визитката му."

"Искам само да кажа, че той мен не ме е разочаровал. Имам страхотно уважение към него, защото го познавам още откакто беше 9-годишен и израсна пред очите ми", сподели още Дел Боске.