Цяла Германия не спа през изминалата нощ заради класирането на националния отбор за полуфиналите на Европейското първенство. Това стана след изпълнение на дузпи срещу "черната котка" за Бундестима на големи събития - Италия. 

Но тази победа за момчетата на Йоаким Льов може да се окаже пирова. Доста играчи са с травми, а един от тях със сигурност отпада до края на първенството. Това е Сами Кедира, който е с разтежение на адукторите. 

Има още няколко играчи с по-дребни проблеми, но и тяхното участие в следващата битка на полуфиналите не е сигурно. Освен това има и наказан, в лицето на защитника Матс Хумелс, така че Льов ще има доста главоболия около състава. 

"Загубите ни преди полуфинала? Кедира има мускулна травма на бедрото и ще се нуждае от повече време за възстановяване. Хумелс ще бъде наказан и затова ще трябва да намерим решение на тези проблеми."

"Марио Гомес също има мускулни болки, но мисля, че при него ситуацията не е тревожна. Беше ясно, че в даден момент ще се нуждаем от Бастиан Швайнщайгер. Той се справи добре, работи здраво и неговият опит на терена беше много полезен за нас. Ще видим до колко и той ще е в най-добра кондиция за полуфинала", каза Льов.