Могат ли албанските „орли“ да се противопоставят на френските „петли“? Отговорът на този въпрос ще разберем след 22 часа тази вечер, когато стартира поредния двубой от група А на Европейското първенство по футбол. Двубоя можете да следите минута по минута и да гледате на живо с картина напълно свободно в Gong.bg.

Французите стартираха успешно на шампионата, побеждавайки с 2:1 Румъния и оглавяват временното класиране в група Албания пък отстъпи на Швейцария и е на дъното в подреждането.

От четирите предишни мача между двата състава Франция е записала четири успеха, като е реализирала 11 гола срещу само 1 за съперника.

„Трябва да сме по-бързи и по-точни срещу албанците. Румъния ни пресираше добре и имахме затруднения в първия си двубой. Албания е много добре организиран състав“, коментира селекционерът на Франция Дидие Дешан.

„Защитават се добре, но не насочват изцяло усилия върху защитата. В атака са бързи и се стараят много“, добави още Дешан в навечерието на срещата.

Преди двубоя стана ясно, че Дидие Дешан обмисля смели ходове относно стартовия си състав за двубоя срещу Албания. Според френските медии наставникът може да забие на пейката двете големи звезди на отбора – Пол Погба и Антоан Гризман.

Според медиите в страната нападателят на Манчестър Юнайтед Антони Марсиал и крилото на Байерн Мюнхен Кингсли Коман са най-вероятните заместници на Гризман и Погба. Това предполага и далеч по-офанзивна схема за домакините, които срещу Румъния действаха с един чист нападател в лицето на Оливие Жиру, а Гризман оперираше повече по фланга.

По време на UEFA EURO 2016 зрителите ще станат свидетели на качествени футболни срещи, богата студийна програма с анализи и новини от горещите точки на първенството. Нова Броудкастинг Груп ще покаже на живо 27 мача - по Нова и Diema, като всеки от тях ще бъде излъчван паралелно и в каналите Diema Sport и Diema Sport 2 в HD качество. Всички срещи ще бъдат споделени на живо и в Gong.bg.

*Зрителите на Българската национална телевизия ще могат да гледат на живо 27 мача едновременно по БНТ1 и БНТ HD, както и в www.bnt.bg.