Капитанът на френския национален отбор Уго Лорис смята, че отборът все още не е достигнал оптималното си ниво на UEFA EURO 2016 и постепенно ще става все по-убедителен в мачовете си.

Домакините стартираха с вдъхновяващо 2:1 над Румъния, а утре се готвят за двубой срещу Албания в своята група А. При победа те ще си гарантират място в елиминационната фаза.

„Не знаехме какво да очакваме от първия си мач, все пак беше двубоят на откриването“, коментира Лорис. „Имаше малко повече напрежение от обичайното. По време химна чувството беше много специално.“

„Знаем каква е стиуацията. Просто трябва да продължим да печелим и ще се класираме след два мача. Позитивното е, че взехме всичките точки от мача с Румъния. Това ни дава малко спокойствие и увереност. Трябва да подобрим някои неща като контрола върху топката. Не бяхме докрай изрядни в техническо отношение, сбъркахме много пасове. Сега обаче вече сме в действие и срещу Албания ще бъде съвсем различен мач.“

„Целта е да прогресираме и да се подобряваме в хода на турнира. Бяхме далеч от перфектното в откриващия мач, но за да израстваш, трябва да се справяш с трудностите“, добави Лорис.