Един от селекционерите на Исландия Ларс Лагербак нажежи обстановката преди мачовете от група F на Евро 2016. Шведският специалист отправи сериозна критика към две от звездите на Португалия – Кристиано Роналдо и Пепе, като не се изказа особено ласкаво за „актьорските“ им заложби.

Именно срещу португалците момчетата на Лагербак играят първия си мач от турнира на 14 юни, затова и 67-годишният наставник реши да коментира действията на дуото от Реал Мадрид по време и след финала в Шампионската лига.

„Португалия разполага с един от най-силните футболисти на планетата, който също толкова ефикасен като актьор. Гледахме го в няколко добри португалски „филма“ във финала срещу Атлетико“, каза Лагербак, очевидно визирайки маниера на Роналдо да си проси фаулове.

След това опитният треньор подхвана и Пепе, който в един момент симулира грозно, че е бил ударен от Филипе Луис с ръка през лицето, за да издейства червен картон за съперника си. „В Милано видяхме и другият, който може да работи в Холивуд. Не ми харесват този тип действия. Ще ми се такива деяния да се наказват по видеозапис след мачовете“, добави шведският тактик.