Англия направи късен обрат срещу Уелс направиха боево реми 2:1 в мач от Група В. Гарет Бейл откри от фаул за уелсците в 42-ата минута, а в 56-ата минута резервата в този мач Джейми Варди изравни. В добавеното време другата смяна на полувремето Даниел Стъридж реализира пълния обрат за англичаните и 2:1 за тях в дербито.

Англия води с 4 точки в групата, Словакия и Уелс са с по 3 точки /и двата отбора 3-3/, Русия е с 1 точка.

Първата опасност в мача възникна в 8-ата минута пред вратата на Уелс след бърза контра на англичаните Деле Али подаде към Рахийм Стърлинг, който засече топката, но над вратата на Уелс.

Мачът се завърза, но с изключение на това положение пред вратата на Уелс засега нямаше нищо друго за отбелязване в началните 25 минути.

Нова опасност пред вратата на Уелс възникна в 26-ата минута, когато Гари Кейхил стреля назад с глава, но в ръцете на Уейн Хенеси.

Спорна ситуацията възникна в 34-ата минута в наказателното поле на Уелс. Хари Кейн стреля с глава, топката се удря в главата на Бен Дейвис и отскочи към разперената му ръка. Съдията от Германия Феликс Брих сметна, че няма дузпа за Англия. 

В 37-ата минута след корнер пред вратата на Уелс Крис Смолинг стреля опасно с глава, но покрай вратата.

В 42-ата минута обаче Гарет Бейл попари англичаните с дейното съдействие на вратаря на „Трите лъва“ Джо Харт. Бейл стреля от фаул, а Харт се намеси много неудачно и топката влезе във вратата на Англия – 1:0 за Уелс.

В началото на втората част в игра за Англия се появиха Варди и Стъридж на местата на Кейн и Стърлинг, с което Рой Ходжсън опита да внесе корекции в атаката на своя тим.

Англия изравни с гол на резервата Джейми Варди в 56-ата минута. Топката бе центрирана и попадна у Варди, който бе зад гърба на зищатата, но съдията не вдигна засада. Повторението показа, че Ашли Уилямс от Уелс насочва с глава топката към Варди и преценката на съдията е правилна, въпреки че уелсците протестираха за засада.

Англичаните натиснаха здраво и се заредиха мелета в пеналта на „драконите“.

Силен изстрел на Джонатан Уилямс отдалеч изпрати топката над вратата на Англия.

В самия край Даниел Стъридж донесе триумфа за англичаните с гол в добавеното време за 2:1.

Англия - Уелс

източник: Gulliver/Getty Images

Англия - Уелс

източник: Gulliver/Getty Images

Следихме най-интересното преди мача по минути:

11.00 часа Най-интересните новини преди Англия - Уелс

11.00 часа Какво каза една от големите звезди на Трите лъва - Уейн Рууни - може да намерите ТУК

12.43 часа Англия и Уелс до сега на Европейското 

14.09 часа Бекъм похвали Бейл и отсече: Мачът с Уелс няма да е лесен

14.44 часа Без напрежение: Феновете на Англия и Уелс се готвят за мача

АНГЛИЯ - УЕЛС 2:1

0:1 Гарет Бейл 42, 1:1 Джейми Варди 56, 2:1 Даниел Стъридж 90+3

14.52 часа Стартовите състави на двете селекции са ясни: 

Англия: Джо Харт, Кайл Уокър, Дани Роуз, Гари Кейхил, Крис Смолинг, Рахийм Стърлинг /46-Стъридж/, Адам Лалана /73-Рашфорд/, Хари Кейн /46-Варди/, Уейн Рууни, Ерик Дайър, Деле Али

Уелс: Уейн Хенеси, Крис Гънтер, Нийл Тейлър, Бен Дейвис, Джеймс Честър, Ашли Уилямс, Джо Алън, Хал Робсън-Кану /72-Джонатан Уилямс/, Аарън Рамзи, Гарет Бейл, Джо Ледли /67-Едуардс/

15.23 часа УЕФА: Мястото на Англия на Европейското не е под заплаха 

 

#England ⚽️

 

A photo posted by Wayne Rooney (@waynerooney) on


А за да бъде UEFA EURO 2016 още по-интересно за вас, нашите читатели, Gong.bg ви е подготвил куп изненади. Участвайте в нашите анкети за Гол на деня и Играч на мача и печелете примамливите ни награди. 

Изживейте Европейското с нас, не изпускайте големите емоции!