"Аз съм невероятно горд от играчите ми, от целия екип, от цялата нация. Всички, които прекосиха пътя дотук. Знам, че сигурно им е струвало много пари, много време, много усилия, надявам се да сме им се отблагодарили с хубави спомени. Те бяха невероятни, знаем, че са въодушевени от стореното от отбора," заяви селекционерът на Уелс Крис Коулман след загубата с 0:2 от Португалия.

"Разбира се, боли ни от това, че загубихме полуфинала. Но играчите трябва да разберат, че са направили цялата страна горда. Можеш само да дадеш това, което имаш. Това винаги е достатъчно, дори да не стигнеш до резултат. Изглеждахме изморени, не успяхме да намерим своя ритъм. Но трябва да похвалим и Португалия, защитаваха се отлично. Като цяло, съм много щастлив от отбора си, от целия екип. От 7-8 седмици сме заедно, и какво невероятно представяне на отбора! На цялата страна. Невероятно изживяване."

"За Португалия мисля, че това е седми полуфинал. Те знаят за какво става дума. А за нас това е първо участие. А ги натискахме, през цялото време. Има много позитиви за нас. Това не е краят на пътя за нас. Този отбор ще има още успехи, трябва да си ги вземем."