Двама от вчерашните титуляри за Италия при успеха над Швеция (1:0) на UEFA EURO 2016 днес не взеха участие в тренировката на отбора. Става дума за капитана Джанлуиджи Буфон и крилото Антонио Кандрева.

„Скуадра адзура“ с двете си победи в група E си гарантира участие в осминафиналите, а до завършването на груповата фаза им остава само мач срещу Ирландия.

За сутрешната тренировка селекционерът Антонио Конте раздели отбора на две групи, а Кандрева не взе участие заради проблем в дясното бедро. Буфон пък стартира с останалите, след което се зае с тренировка във фитнеса. Причината при него е, че настинката, която го измъчваше наскоро, отново се е възобновила.

Друг играч, който не дочака края на заниманието, бе Емануеле Джакерини. Това само подхранва очакванията, че за заключителния мач от групата Конте ще направи редица промени сред стартовия сис състав. Тъй като Буфон не се чувства добре, това почти сигурно поставя Салваторе Сиригу на вратата. Освен това отсъствието на нуждата да се търси задължителен успех може да насочи треньора към по-атакуваща формация със Стефан Ел Шаарави, Чиро Имобиле и Симоне Дзадза в предни позиции.