Старши треньорът на Италия Антонио Конте бе доволен от поредния успех на UEFA Euro 2016.

"Доволен съм от победата, изживяваме мечтата си. Директната квалификация за елиминациите бе нашата цел. Щастлив съм за отбора, изминахме през много страдания дотук. Всички ни отписваха. Трябва да останем спокойни и тихи", сподели Конте.

"Трябва да се постараем да завършим това европейско без сълзи. Ще се жертваме до последно", завърши селекционерът на "скуадра адзура".

"Много съм щастлив за всички нас. Трудихме се неуморно. Същото бе и след успеха над Белгия. Когато някой работи упорито, то радостта идва за всички. Няма лесни мачове вече, знаехме колко ще бъде трудно. Детайлите в днешно време правят разликата във футбола. Всички, които работеха с нас могат да се чувстват поздравени с моя гол днес. Инсине и Имобиле не играха в този мач, но дойдоха да ме поздравят. Това показва задружието при нас", каза Едер след мача.

"Мисля че играхме добре. Защитавахме се по подобаващ начин. В самия край на мача ни липсваше концентрация. Не успяхме да ги удържим в края и да създадем шансовете, от които се нуждаехме. Рядко успявахме да създадем най-добрите положения, на които сме способни. Дори Белгия, които са много силни в атака не им вкараха. Златан направи това, което трябваше да стори в последните два мача. Притежавахме топката повече, както и срещу Ирландия, но централният нападател се нуждае от крилата си. Ние наистина сме разочаровани", каза селекционерът на Швеция Ерик Хамрен.