Така модерната напоследък в българския футбол дума "припознаване" може да бъде употребена и в световния футбол днес. И ще е свързана с политиката в съвсем друга държава. Чудите ли се вече за какво иде реч?

Всичко е свързано с референдума във Великобритания за това, дали да остане в Европейския съюз, или да го напусне. Гласуването е днес, а водещата икономика в Европа - германската, е заинтересована Обединеното кралство да не напуска пакта. 

Затова най-тиражното германско издание - "Билд" - излезе с интересно предложение към британците. От там публикуваха на първа страница, че са готови да при(по)знаят гола на Джеф Хърст от финала на Световното първенство през 1966 г. на "Уембли", след който на практика англичаните спечелиха първата си и засега последна титла от голям шампионат. 

Този гол беше изключително спорен, но беше признат от реферите. Вече половин век не може да се докаже имаше или нямаше попадение, а германците водят студена война с англичаните за този гол и твърдят, че не е имало такъв. И така вече 50 години. 

Но "Билд" предлага томахавката да бъде заровена, при това насред оспорваното UEFA EURO 2016, което може да изправи двата тима един срещу друг на по-късен етап, само и само Великобритания да не излиза от Европейския съюз. А какво мислят на Острова за това предложение, ще разберем по-късно днес, когато излязат резултатите от референдума.