Златан Ибрахимович може да е най-голямата звезда в шведския футбол и един от най-големите действащи играчи в момента, но показа, че щом се касае за родината му и Европейското, може да остави огромното си его назад. Заради участието на "тре крунур" по терените във Франция, той остави на заден план трансфера си. 

Нападателят в момента е свободен агент и се твърди, че вече се е договорил с Манчестър Юнайтед, но има финални щрихи за дооформяне на сделката. Всичко това обаче ще бъде изоставено за довършване след края на участието на скандинавците на форума. 

Мнозина очакваха Ибра да си стегне багажа за няколко дни по време на самия шампионат, за да се договори с "червените дяволи". Но той е решил, че участието и подготовката във Франция е по-важно от това. 

"Естествено, че не било хубаво който и да е от играчите ни да напусне лагера дори за кратко. Златан е отговорен футболист и знам, че няма да постави интересите си пред тези на Швеция. Бъдете спокойни, развръзката ще е след като си тръгнем всички вкупом", сподели селекционерът на "тре крунур" Ерик Хамрен.