Играчите на Франция ще подходят с необходимото уважение към следващия си съперник на Европейското. Те играят с огромната изненада на първенството Исландия, като битката между тях ще е на четвъртфиналите. 

Уверението, че "петлите" няма да излязат с надменни чувства към съперника си даде най-опитният в състава на домакините Патрис Евра. Той сподели, че според него предишният опонент на исландците - Англия, не е подходил с достатъчно уважение и затова е бил наказан. 

"Преди мача на Исландия и Англия бях казал, че е логично "трите лъва" да победят. Но във футбола никога не знаеш, всичко винаги е 50:50. Много хора подценяват по-малките отбори и могат да страдат. Определено този турнир е много тежък."

"След края на мача с Ирландия на осминафиналите, много английски журналисти ме питаха какво очаквам от бъдещата ни среща с тях. Бях разочарован от пренебрежението към исландците. Ние няма да постъпим така."

"Ще покажем респект към съперника. Те играят от поне пет години заедно, победиха отбори като Чехия, Холандия, Англия и Австрия. Това няма как да е случайност, затова им казвам едно голямо "Браво!" и им обещавам, че ще подходим с уважение", сподели 35-годишният Евра.