Селекционерът на Полша Адам Навалка не се притеснява от головата суша на топнападателя на отбора Роберт Левандовски на Европейското първенство. Поляците си пробиха път на осминафиналите след две победи с по 1:0 и нулево равенство с Германия, като Левандовски до момента не е отбелязал попадение.

"Нямаме проблем с факта, че Левандовски не е вкарал гол, защото той върши много работа за отбора. Новата му роля е малко по-различна - да отваря пространства за съотборниците си и той се справя чудесно", каза Навалка на пресконференцията преди осминафинала срещу Швейцария утре.

Двата отбора показаха стабилни защити в груповата фаза, като швейцарците допуснаха един гол, а поляците - нито един.

"Швейцария е много добър отбор и за да победим, не бива да допускаме грешки в защита. Трябва да наложим нашата стратегия за мача и да ги държим далеч от нашата половина. Трябва да си вкараме положенията, защото едва ли ще имаме много срещу солидната им защита", каза Навалка.

Дефанзивният полузащитник на Полцша Гжегож Криховяк, свързван с трансфер от Севиля в Пари Сен Жермен, каза, че има хубави спомени от престоя си във френски клубове, преди да премине в Севиля.

"Играх дълго време във Франция и това прави европейското още по-специално за мен. Но нищо не може да се сравни с това да играеш за националния си отбор. Не искам да коментирам ситуацията с ПСЖ, защото съм изцяло концентриран върху Европейското първенство", каза Криховяк. /БТА