Швейцарският национален отбор вярва в победата срещу Полша на осминафиналите на Европейското първенство, заяви треньорът на швейцарците Владимир Петкович. Двубоят между двата състава е в събота, а Швейцария за първи път достигна до фазата на елиминациите на Европейско първенство.

"Усещаме вкуса на елиминациите. Приключихме мачовете в груповата фаза. Готови сме да отворим още една врата. Все още сме здраво стъпили на земята. Трябва да продължим да подобряваме представянето на отбора. Искаме да играем още по-силно срещу поляците", заяви 52-годишният Петкович, който е роден в Босна и Херцеговина.

Швейцария завърши с пет точки в група А на шампионата на Стария континент.

"За три мача създадохме над 15 голови положения. Трябва да бъдем още по-концентрирани пред гола, това е очевидно. Не само нападателите трябва да вкарват попадения. Трябва да опитваме и повече удари от далечна дистанция. Ще се изправим срещу много силен отбор. Трябва да останем фокусирани на 100 процента", каза още Петкович.

Защитникът на швейцарския тим Стефан Лихщайнер също изрази увереност ден преди двубоя с Полша.

"Това е съвсем различна фаза, където нещата са доста по-сложни. Искаме да се докажем и да направим още една стъпка напред. Искаме да бъдем горди от нашето представяне", каза Лихщайнер. /БТА