Помощник-треньорът в английския национален отбор Гари Невил заяви, че Рой Ходжсън трябва да остане начело на тима дори след края на Евро 2016. Според бившия наставник на Валенсия по-опитният му колега е доказал, че знае как да развива състава на „трите лъва“.

Невил отчита приноса на своя началник в подмладяването на английския тим, което мина доста добре, ако се вгледаме в резултатите от квалификациите. Островитяните завършиха на върха в своя поток с 10 победи от 10 мача, а в отбора вече има своите изявени млади надежди като Джон Стоунс, Рахийм Стърлинг и Маркъс Рашфорд.

„Надявам се, че хората ще отчетат, че на терена срещу Коста Рика (по време на Мондиал 2014 – б.р.) имаше 18-годишен играч на терена в лицето на Люк Шоу. Там бяха още Рос Баркли, Фил Джоунс. Всички бяха млади освен Франк Лампард“, каза Невил. „Джак Уилшър бе на 22, а до него играеше 19-годишният Рахийм Стърлинг.“

„Да, хората може и да казват, че турнирът в Бразилия бе огромно разочарование. Бих се съгласил с такава оценка, но това лято е големият момент. Това ще е мигът, на базата на който ще бъде оценена работата ни през четирите години, за които подписахме.“

„Хората съдят за нас по резултатите в турнирите. Според мен Рой трябва да бъде горд от свършената работа. Нуждаем се от добър завършек на лятото. Аз лично мисля, че той трябва да продължи и след лятото, защото в момента той върши правилните неща и взима верните решения. Прави го не само за себе си, но в името на дългосрочното бъдеще на отбора“, добави Невил.