Испания и Италия ще се изправят един срещу друг в титаничен 1/8-финален двубой от европейското първенство. Двата тима ще повторят финала от 2012, когато Испания разби "Скуадра адзура" с 4:0 и спечели титлата.

Сега нещата едва ли ще бъдат повторени, но за съжаление на феновете един от двата тима ще се прибере към дома рано-рано.

Испанците са притеснени преди двубой, тъй като италианския тим е твърде неудобен съперник. 

Италия ще разчита на титулярната защита на Ювентус, след като Конте ще нареди отзад Бонучи, Бардзали, Киелини и Буфон на вратата.

Испанците принципно обичат да владеят и контролират топката, което да им даде предимство, да атакуват по крилата и от там да вземат предимство, но ще им е доста трудно срещу италианците.

Със сигурност основните сблъсъци на терена между Грациано Пеле и Серхио Рамос, както и между Даниеле де Роси и Андрес Иниеста ще дадат отговор на въпроса, кой тим ще вземе предимство.

Вероятни състави:
Италия: Буфон, Бардзали, Бонучи, Киелини, Джакерини, Де Роси, Пароло, Флоренци, Де Шилио, Едер, Пеле
Испания: Де Хеа, Хуанфран, Пике, Рамос, Алба, Иниеста, Бускетс, Фарбегас, Силва, Нолито, Мората

Двубоят е от 19:00 часа и ще може да го проследите на Gong.bg.
 

UEFA EURO 2016 е в разгара си, а по време на най-актуалното спортно събитие Нова Броудкастинг Груп  предлага на зрителите качествени футболни срещи, богата студийна програма с анализи и новини от горещите точки на първенството.

Общо 27 мача ще бъдат излъчени по Нова и Diema по време на цялото първенство, като зрителите ще могат да гледат всеки от тях паралелно и в каналите Diema Sport и Diema Sport 2 в HD качество.