Италианският национал Симоне Дзадза поднесе своите извинения на феновете на тима за пропуснатата дузпа срещу Германия в мач от четвъртфиналите на европейското първенство. 

Той обаче уточни, че критиките и насмешките към неговото изпълнения няма как да променят стила, на който той залага в 11-метровите удари.

"Извинявам се на всички италианци, че пропуснах най-важната дузпа в кариерата ми. Това със сигурност няма да го забравя. Винаги бия дузпите по този начин и винаги вярвам, че ще вкарам. Успях да излъжа Нойер, но топката просто не влезе във вратата. Ще бъде трудно, но ще опитам да преодолея случилото се", каза той.

"Надявам се италианците да бъдат горди с това, което направихме на европейското първенство. Не е редно един единствен удар да отхвърли всичко положително, защото ние оставихме сърцата си на терена. Вече няма какво да направим по въпроса и съжаляваме, защото бяхме на път да постигнем сензация", добави нападателят.

Чиро Имобиле, който дори не беше на терена, подкрепи своите съотборници: "Дузпите са лотария, а за съжаление в този случай ние бяхме губещите. Иска ми се да бях играл срещу германците, но аз подкрепях моите съотборници и от пейката. Радвам се, че феновете харесаха нашия отбор и се радваха заедно с нас".