Нападателят на Ювентус Симоне Дзадза с всеки изминал ден изглежда по-близо до трансфер в друг клуб. Както е известно, таранът не е доволен от периферната си роля при „бианконерите“, които го привлякоха преди началото на кампанията.

По информация италианските медии почти сигурно 24-годишният Дзадза ще премине в тим от Висшата лига на Англия. Индикациите сочат, че Уест Хем, Саутхемптън и Челси са основните кандидати за подписа на острието.

За момента няма нищо сигурно около Дзадза, чиято стойност може да се увеличи или да се понижи в зависимост от това дали ще попадне в състава на Италия за Евро 2016 и как ще се представи на турнира.

Към момента нападателят държи да играе в тим, който се класирал ако не за Шампионската лига, то поне за Лига Европа. Това донякъде намалява шансовета на Челси, докато Уест Хем и Саутхемптън имат по-голяма вероятност да играят в евротурнирите.

Въпреки това „сините“ не са отписване, тъй като от новия сезон там треньор става Антонио Конте. Именно Конте беше човекът, който помогна на Дзадза да пробие в „скуадра адзура“.