Националният селекционер на Франция Дидие Дешан коментира предстоящия финал за Европейското срещу Португалия. Специалистът обясни, че все още не е мислил за план за противодействие на голямата звезда на иберийците Кристиано Роналдо.

Решителният мач е неделя, 10 юли, от 22.00 часа.

„Имахме приятелски мач с Португалия преди две години. Играчите направиха всичко, както трябва. Дали мразя загубата? Трябва да е така. Няма нищо по прекрасно от победата. Трябва да сторим всичко, за да стигнем до успеха“, започна Дешан.

„Гризман ще играе на позицията, на която играе и в Атлетико Мадрид“, добави селекционерът.

„Не сме променили начина си на подготовка, сравнено с това, което правихме в предишните дни. Хубаво би било да влезем в мача, максимално спокойни. У нас има адреналин, но не и стрес“, добави Дешан.

„Португалия е много добре организиран съперник, с опит, добре стоящ в защита“, коментира Дешан предстоящия съперник на „петлите“.

Колкото до това, дали във Франция са мислили за план за противодействие на Кристиано Роналдо, Дешан обясни: „Никой не го е открил още. Ние обаче трябва да направим така, че да не допускаме значението му да е толкова съществено. Още не сме мислили по този въпрос. От последния ни мач с Португалия много неща се промениха“.