Селекционерът на Франция Дидие Дешан беше силно развълнуван след успеха над Германия с 2:0 в полуфиналите на UEFA EURO 2016. Така домакините на турнира ще играят срещу Португалия на 10 юни във финала, който ще е на „Стад дьо Франс“ в Париж.

„Изпълнен съм с гордост, защото играчите го заслужиха. Те играха като голям отбор. Имахме, разбира се, трудности. Това е наистина фантастично постижение. След 3 дни много бързо ще дойде финалът“, каза Дешан.

„Преди да дойдем на стадиона не се чувствахме фаворити, но в крайна сметка виждате, че победихме. Имаме наистина сериозно качество, и германците показаха такова. Ние го знаехме това. Със сигурност това е най-добрият отбор в света в момента, неслучайно е световен шампион“, добави треньорът.

„Винаги съм вярвал в успеха на моя отбор, винаги съм бил горд с тях. Това е тяхната история. Играл съм доста финали в кариерата си, имало е наистина финали и в Шампионската лига, но това сега е националният отбор. Това е Европейско първенство, различно е“, завърши Дешан.