Селекционерът на Франция Дидие Дешан обмисля смели ходове относно стартовия си състав за двубоя срещу Албания от група А на UEFA EURO 2016. Според френските медии наставникът може да забие на пейката двете големи звезди на отбора – Пол Погба и Антоан Гризман.

В сряда „петлите“ излизат за втория си мач от груповата фаза, който стартира от 22 часа българско време в Марсилия и ще можеда го проследите с картина свободно на Gong.bg.

Французите пишат, че Дешан още не е решил дали да даде почивка на двамата си изявени футболисти, тъй като мачът е срещу аутсайдерът в групата. От друга страна победата ще класира със сигурност тима за осминафиналите, което поражда и дилемата пред наставника.

Според медиите в страната нападателят на Манчестър Юнайтед Антони Марсиал и крилото на Байерн Мюнхен Кингсли Коман са най-вероятните заместници на Гризман и Погба. Това предполага и далеч по-офанзивна схема за домакините, които срещу Румъния действаха с един чист нападател в лицето на Оливие Жиру, а Гризман оперираше повече по фланга.

Ролята на флангови играч се оказа доста непривична за нападателя, който обикновено води атаката на клуба си Атлетико Мадрид. Именно с това в родината му обясняват и неговот вяло представяне срещу Румъния. Също така се подчертава, че Марсиал и Коман ще бъдат много по-мотивирани, ако получат шанс да са сред стартовата единадесеторка, което може да окаже благотворен ефект.

Колкото до Пол Погба, самият Дешан се изказа в негова подкрепа, ала и с известни условности. „Пол наистина може да се представя много по-добре, но това не значи, че съм разочарован от изявите му. Не искам да бъда твърде строг с него. Медиите очакват много от Погба. Той притежава изключителна техника, но в същото време е играч, който се труди много и желае да се представя добре, може би прекалено добре“, каза треньорът на Франция.