Чудите се какво предлага настъпилата вече 2016-та година ще предложи за спортните фенове? Отговорът е: Изключително разнообразие от събития!

Два грандиозни спортни форума ще ни вълнуват в предстоящите месеци - Олимпийските игри в Бразилия и Еропейското първенство по футбол във Франция.

Игрите в Рио ще се проведат от 5-и до 21-и август, а футболният шампионат на Стария континент е от 10-и юни до 10-и юли тази година, като двубоите ще бъдат излъчени от Нова Броудкастинг Груп и Българската национална телевизия.

Нова Броудкастинг Груп ще излъчи общо 27 мача на живо, като мачовете от 16.00 часа и 22.00 часа ще бъдат излъчвани по Нова, а тези от 19.00 часа - по Diema. Тези 27 срещи ще бъдат излъчвани паралелно в Gong.bg и в каналите от пакета Diema Extra в HD качество. Още 24 мача ще бъдат излъчени на запис. Всички срещи, които ще бъдат предавани в каналите на двете медийни групи, ще бъдат споделени и в онлайн платформите им - на Gong.bgGong Play и bnt.bg.

източник: Gulliver/GettyImages

Всичко най-интересно с адрес Рио де Жанейро по време на Олимпиадата разбира се също ще научавате в Gong.bg.

Дали българският национален отбор по волейбол за мъже ще намери място сред участници на Игрите в Рио пък ще разберем съвсем скоро, защото първите големи мачове за родния спорт през 2016-а престоят до дни. А именно - олимпийската квалификация по волейбол в Берлин. България ще се изправи срещу Финландия в първия си мач от групата си на 6-и януари. Следват сблъсъците с Русия – на 7-и януари и с Франция – на 8-и януари.

Годината започва ударно с тенис емоции. Турнирите за Хомпан Къп и Откритото първенство на Австралия от Големия шлем също ще приковават нашето внимание. Представянето на най-добрият ни тенисист Григор Димитров логично отново ще бъде следено под лупа.

Григор Димитров даде открит урок на деца в Арена Армеец

източник: LAP.bg, Любомир Асенов

Като говорим за тенис обаче, през февруари България и по специално Арена Армеец в Софияще бъде домакин на турнир от календара на ATP. Първото издание на Garanti Koza Sofia Open ще се проведе в периода 1-7 февруари и макар Григор Димитров да не потвърди участие в надпреварата в столицата, тя обещава да бъде повече от интригуваща за любителите на този спорт у нас.

През февруари не забравяйте за големия сблъсък в американския футбол – Супербоул, както и Мача на звездите в НБА, който е на 14-и февруари.

През март ни чакат Световното първенство по биатлон от 3-и до 13-и в Норвегия, както и шампионатът на планетата по фигурно пързаляне в САЩ от 28-и март до 3-и април. На 20-и март пък стартира и новият сезон във Формула 1, като първото състезание е за Гран При на Австралия.

Април ще ни завладее с плейофите в Националната баскетболна асоциация, а в края на месеца предстои и Европейското първенство по боск за 2016-а година в Турция. Отново благодарение на Gong.bg, Gong Play и каналите на Нова Броудкастинг Груп ще бъдете близо до екшъна Отвъд океана в НБА и в бързите скорости във Формула 1.

източник: Gulliver/GettyImages

Дойде ли време за месец май, значи е дошло време и за определяне на новия европейски клубен шампон във футбола. Финалът на Шампионската лига ще се играе в Милано на 28-и май, но да не забравяме и финала в Лига Европа, който ще се проведе в Базел на 18-и. Откритото първенство на Франция по тенис пък е от 22-и май до 5-и юни.

През юни ще научим и първенеца в най-атрактивното баскетболно първенство на планетата – НБА, а редом с емоциите на Евро 2016 по футбол, ще се вълнуваме и от Откритото първенство на Великобритания по тенис от 27-и юни до 10-и юли.

Най-горещият месец от годината предлага още – Обиколката на Франция по колоездене и Европейското първенство по лека атлетика от 6-и до 10-и юли в Холандия.

източник: Gulliver/GettyImages

Имате време за кратка почивка от футболните страсти и през август целият свят ще отправи поглед към Рио де Жанейро за Летните олимпийски игри, а в край на месеца ще дойде време и за Откритото първенство на САЩ в тенис, което продължава до 12-и септември. През лятото чакаме и Европейското първенство по хандбал за младежи във Варна.

Следващата есен сега може и да ви изгледжда далеч, но шампионатът във Формула 1 ще тече с пълна сила, в Gong.bg очаквайте да научите и как се развива надпреварата до края на година.

Такава обещава да е 2016-а: пъстра и интересна. Дано и да бъде незабравима за българските спортисти, а с това и за всички, чийто сърца е грабнал спортът!