Изминалата 2015-а вече е в историята, а ние започваме Новата 2016-а година с пожелание към Вас нашите читатели за много здраве, топлина в семействата, вяра в предстоящите хубави дни и разбира се много положителни спортни емоции!

Gong.bg отново ще бъде вашият верен спътник в любовта към спорта и достоверен източник на случващото се по света. Заедно ще следим всичко, което ви вълнува и ще ви правим свидетели на най-актуалните събития.

А първите големи мачове за българския спорт предстоят съвсем скоро. След броени дни националния ни отбор по волейбол започва битката за класиране на Олимпийските игри в Рио де Жанейро.

Напомняме, че България ще се изправи срещу Финландия в първия си мач от групата си на квалификацията в Берлин на 6-и януари. Следват сблъсъците с Русия – на 7-и януари и с Франция – на 8-и януари.

Новата 2016-а година предстои да ни зарадва с два големи спортни форума – Олимпийските игри в Бразилия и Еропейското първенство по футбол във Франция. Игрите в Рио са от 5-и до 21-и август, а футболния шампионат на Стария континент е от 10-и юни до 10-и юли тази година, като двубоите ще бъдат излъчени от Нова Броудкастинг Груп и Българската национална телевизия.

Нова Броудкастинг Груп ще излъчи общо 27 мача на живо, като срещите от 16:00 ч. и 22:00 ч. ще бъдат излъчвани по Нова, а тези от 19:00 ч. - по Diema. Тези 27 срещи ще бъдат излъчвани паралелно в Gong.bg и в каналите от пакета Diema Extra в HD качество. Още 24 мача ще бъдат излъчени на запис. Всички срещи, които ще бъдат предавани в каналите на двете медийни групи, ще бъдат споделени и в онлайн платформите им - на Gong.bgGong Play и bnt.bg.