Чехия и Хърватия изиграха невероятен мач, в който не успяха да се победят и чийто край беше белязан от грозни сцени. Битката между тях приключи наравно 2:2, а балканците водеха с 2:0 малко повече от четвърт час преди края. 

Всичко се развиваше по мед и масло за момчетата на Анте Чачич след головете на Иван Перишич преди почивката и на Иван Ракитич след нея. Чехите, които дотогава бяха доста беззъби, намалиха в 76-та минута чрез Милан Шкода, за да се стигне до драмата в края. 

В 85-та минута феновете на хърватите хвърлиха факли и бомби на терена, като уцелиха и един пожарникар. Това със сигурност повлия отрицателно на любимците им заради прекъсването от 5 минути на двубоя. В продължението на мача се стигна до дузпа за игра с ръка на Домагой Вида и Томаш Нецид реализира от 11-те метра, за да донесе точката на тима си. 

Първата част на мача предложи доста битка, а надмощието беше на хърватите през всичките първи 45 минути. Иван Перишич по фланга, както и Иван Ракитич и Лука Модрич в центъра на терена не спираха да тормозят защитата на съперника. 

Чехите бяха доста стреснати и позволяваха да се стига доста често до опасности пред Петър Чех. Неколкократно Перишич центрира опасно от фланга и само късметът спаси стража на чехите от попадение в мрежата му. 

Първо Манджукич, а после и Ракитич не можаха да се разпишат от страхотни позиции. Самият Перишич също направи пропуск в 20-та минута, а най-големият пропуск беше на Иван Ракитич в 36-та минута. 

Тогава той беше изведен в наказателното поле и преодоля защитник, за да стреля към Петър Чех. Но чешкият страж показа огромната си класа и отрази с крак. Но в следващата атака и той вече капитулира. 

В 37-та минута Милан Бадель намери Иван Перишич в наказателното поле и той с перфектен пронизващ удар в левия ъгъл на вратата прати топката под ръката на вратаря. Така резултатът беше открит. 

Чехите до края на полувремето така и не се съвзеха и не създадоха хубави положения. Домагой Вида пък можеше да убие интригата в 42-та минута, когато беше намерен перфектно в наказателното поле, но стреля слабо с коляно и прати топката в аут. Така почивката дойде с гол преднина на хърватите. 

След подновяването на играта чехите тръгнаха по-активно, но бързо-бързо бяха отказани от намеренията си да изравнят. В 59-та минута грешка на чехите при изнасянето на топката позволи на Марсело Брозович да получи топката и с едно докосване да изведе Иван Ракитич зад защитата. Той с елегантен прехвърлящ удар матира Чех и даде преднина от два чисти гола на тима си. 

След това Лука Модрич излезе заради травма, а Марио Манджукич изпусна два невероятни шанса да направи преднината на тима си класическа. Хърватите доста аристократично изпускаха голове и бяха наказани по-малко от четвърт час преди края. 

В 76-та минута Томаш Росицки центрира по магичен начин и качи топката на главата на Милан Шкода. Той се извиси и изстреля с глава истински снаряд, който препарира Даниел Субашич и резултатът беше намален до 1:2. 

Чехия тръгна смело напред в търсене на равенството, но отвори празни пространства в отбраната си. Но Марсело Брозович и Иван Ракитич не можаха да се разпишат от изгодни позиции. Росицки и компания обаче също не бяха особено акуратни и трудно затрудняваха Субашич. 

Така мачът си вървеше кротко към победа на Хърватия и затова изненадващо феновете направиха огромна глупост. Те хвърляха бомбички и факли на терена, а част от пиротехниката им нацели пожарникар, който беше влязъл на терена. Длъжностното лице беше изнесено с помощта на колегите си. 

Това наля олово в краката на "шахматистите" и те бяха посечени в самия край. В 94-та минута Домагой Вида игра с ръка при едно центриране в наказателното поле при борба за висока топка с Томаш Сивок. Реферът Марк Клатенбърг даде дузпа, а другата резерва на Чехия Томаш Нецид с бомбен шут от 11-те метра препарира Субашич за 2:2. 

Така мачът приключи драматично, въпреки че поне 75 минути от него не предполагаха подобна развръзка. Хърватите не успяха да се класират директно за следващата фаза още след този мач, но запазват огромни шансове за това. С тази точка пък чехите запазиха възможност да продължат напред, но трябва да бият Турция в последния си мач. 

Чехия: 1 Петър Чех, 5 Роман Хубник, 6 Томаш Сивок, 8 Давид Лимберски, 2 Павел Кадержабек, 10 Томаш Росицки, 13 Ярослав Плашил, 19 Ладислав Крейчи, 20 Иржи Скалак, 22 Владимир Дарида, 21 Давид Лафата;

Резерви: 16 Томаш Вацлик, 23 Томаш Коубек, 17 Марек Сухи, 3 Михал Кадлец, 4 Теодор Гебре Селасие, 9 Борек Дочкал, 14 Даниел Коларж, 11 Даниел Пудил, 18 Йозеф Шурал, 
15 Давид Павелка, 12 Милан Шкода, 7 Томаш Несид;

Хърватия: 23 Даниел Субашич, 3 Иван Стринич, 21 Домагой Вида, 5 Ведран Чорлука, 11 Дарио Сърна, 7 Иван Ракитич, 10 Лука Модрич, 19 Милан Бадель, 4 Иван Перишич, 14 Марсело Брозович, 17 Марио Манджукич;

Резерви: 12 Ловре Калинич, 1 Иван Варгич, 6 Тим Йедвай, 13 Гордън Шилденфелд, 2 Шиме Вършалко, 15 Марко Рог, 8 Матео Ковачич, 18 Анте Чорич, 9 Андрей Крамарич, 16 Никола Калинич, 20 Марко Пяча, 22 Дуйе Чоп;