Треньорът на Хърватия Анте Чачич определи Томаш Росицки като най-опасният футболист от състава на Чехия преди сблъсъка между двата отбора от група „D“ на Европейското първенство.

„Чехия има много силен отбор, а Росицки е най-важната фигура от него. Той има огромен опит и неговото представяне е ключово за отбора му“, коментира Чачич.

„Ще се опитаме да играем по нашия начин. Целта е да наложим нашия стил на игра и нашите виждания. Много важно е да спазваме плана си на игра. Трябва да имаме респект към Чехия. Това е най-важният ни мач от груповата фаза“, добави селекционерът на Хърватия.

„Сърна е добре. Разговарях с него. Той е капитанът на нашия отбор. Всички играчи, които взеха участие в мача срещу Турция се намират в перфектно състояние и са готови да играят срещу Чехия.“

„Чехия допусна гол в последните минути на мача срещу Испания. Ние е много важно да играем на 100% през всички 90 минути. Искаме да спечелим този мач. Ще играем за победа. Имаме състав, който а спечели Европейското първенство“, каза още Анте Чачич.