Във втория кръг на Група F Португалия се изправя срещу Австрия. И двете селекции излизат на Парк де Пренс в търсене на първа победа от началото на Европейското първенство. В стартовите си мачове Роналдо и компания направиха изненадващо реми 1:1 с Исладния, докато австрийците претърпяха поражение с 0:2 от Унгария.

Срещата е с начален час 22.00 и ще може да я проследите с картина в сайта Gong.bg и по Нова Тв.

Двата състава не са излизали един срещу друг от равенството 1:1 през 1995-а година. Та до днес, когато жребият за UEFA EURO 2016 отреди да се срещнат в груповата фаза.

Наследниците на Магелан ще търсят успех на всяка цена, ако искат да продължат да се състезават по терените във Франция. Ремито в първия им мач на шампионата не се понрави на никого в техните редици, а след последния съдийски сигнал в срещата с исландците голямата звезда на тима Кристиано Роналдо бе видимо ядосан. Трикратният носител на Златната топка не можа да отбележи гол и да се отчете с решаващ принос за своя състав, но за сметка на това халфът Андре Гомеш очарова с пасовете, които подаваше през целия двубой.

В другия лагер след поражението от Унгария на старта селекционерът на тима Марсел Кьолер коментира, че е видял един нов отбор, който обаче има да се подобрява в много аспекти.

Специалистът няма да може да разчита защитника Александър Драгович, който не успя да доиграе срещата с Унгария заради втори жълт картон, получен в 67-ата минута.

Лидер в Група F е Унгария с 3 точки, следвана от Португалия и Исландия с по 1 пункт в актива си. Австрия няма точка.

Вероятни състави:

Португалия: Патрисио, Герейро, Пепе, Карвальо, Виериня, Данило, Марио, Гомеш, Моутиньо, Роналдо, Нани

Австрия: Алмер, Фукс, Хинтерзеер, Гарич, Клайн, Алба, Баумгартлингер, Арнаутович, Юнузович, Харник, Янко


Не забравяйте да се включите и в нашите анкети за Играч на мача и за Гол на деня. Така може да печелите интересни награди. Бъдете с Gong.bg по време на Европейското! Изживейте емоциите с нас!